- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немци га вређали на расној основи – он им се слатко осветио

© AP Photo / Ian WaltonСон
Сон - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Нападач Тотенхема Хјон Мин Сон отворио је душу и испричао медијима о расистичким увредама које је трпео у периоду док је наступао у Немачкој у редовима бундеслигаша Хамбургера и Леверкузена.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Репрезентативац Јужне Кореје стигао је у Хамбург 2008. године, док је од 2013. до 2015. носио дрес Бајера, из чувеног града Аспирина.
Тада се, како тврди, први пут у животу сусрео са правим расизмом, иако се Немачка сматра земљом која гаји нулту толеранцију према таквим појавама.

„Био сам јако млад када сам се преселио у Немачку и прошао многе тешке и незамисливе ситуације. Сусрео сам се са расизмом. Правим расизмом. Пролазећи кроз те лоше тренутке често сам размишљао о томе да им се једног дана осветим", испричао је Сон.

Нападач Певаца дочекао је прилику за освету на Светском првенству у Русији 2018. године. Сон је тада на стадиону у Казању постигао други гол у победи над Немцима чиме је спречио пролаз те селекције у другу фазу.
„Када људи плачу, желим да их утешим, загрлим. Али кад се сетим како су Немци тада плакали, осетио сам да сам им се коначно осветио, али поштено, радећи оно што највише волим“, поручио је Хјон Мин Сон.
Корејац је касније у дресу Тотенхема постао један од најбољих нападача света. Трофеји са Певцима су вероватно нешто што му недостаје, али може да буде поносан јер је 2020. године добио чувену награду "Пушкаш" намењену стрелцу најлепшег гола.
Емануел Адебајор - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
„Путин је човек са карактером – руски фудбалери нису криви ни за шта“
Ђанлуиђи Буфон и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
Велики Буфон поново боравио у Србији и тренирао са Орловима /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала