- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Истанбул: Почео рад координационог центра за храну

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаКомбајн истоварује пожњевену пшеницу у камион у ДНР
Комбајн истоварује пожњевену пшеницу у камион у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Представници Турске, Русије, Украјине и УН су након закључивања прехрамбеног споразума почели рад у Координационом центру за храну у Истанбулу, саопштио је турски министар одбране Хулуси Акар.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Наставља се координација између Русије и Украјине. Испунили смо своје обавезе из меморандума који је потписан у петак (22. јула) и наставићемо да га пратимо. Тренутно су представници УН, Русије, Украјине и Турске почели да раде у заједничком Координационом центру. Надамо се брзом завршетку ових радова у оквиру постигнутих договора, помно их пратимо и настављамо контакте“, рекао је турски министар.
У Истанбулу је 22. јула потписан пакет докумената за решавање проблема испорука хране и ђубрива на светска тржишта. Меморандум између Русије и УН фиксира да је светска организација укључена у рад на уклањању антируских ограничења која ометају извоз пољопривредних производа и ђубрива.
Други документ прописује механизам за извоз житарица из црноморских лука које контролише Украјина. Споразуми између Русије, Турске, Украјине и УН подразумевају стварање четвоространог координационог центра, чији ће представници вршити инспекцију бродова са житарицама како би спречили шверц оружја и провокације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала