- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стиже нови „краљевић“ из Словеније /видео/

© Фото : ФИБА Јан Виде
Јан Виде - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Словенију и Реал Мадрид повезује Лука Дончић, али бисмо у скоријој будућности могли да говоримо о још једној звезди која је порасла из ове занимљиве повезаности - о Јану Видеу. Виде је рођен 2005. године и од њега се очекују велике ствари.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Горан Драгић и Лука Дончић су на врху листе најбољих словеначких кошаркаша, али један од младих кошаркаша је на њиховом путу и могао би у будућности да дође до великих висина.
Јан Виде игра за Реал Мадрид и лидер је словеначке репрезентације. Био је најбољих играч Словенаца на Светском првенству за играче до 17 година, а уједно и најбољи стрелац тима.
Виде је дао интервју за Еурохупс где је говорио о каријери и очекивањима, а наравно одговор на питање о идолу био је очекиван.
„Надам се да ћу моћи да упознам Луку Дончића. Он је попут председника у Словенији, сви га знају. Невероватно је шта је до сада урадио. Да будем искрен, да није Луке ја не бих играо за Реал Мадрид. Отворио је пут не само за мене, већ за целу нацију. Пре њега нико није обраћао пажњу на словеначку кошарку, али када су видели Луку знали су да могу да нађу још талената. Наша прича јесте слична, али да будемо реални, Лука је један у милион, а ја треба да се фокусирам на себе и да правим име“.
А, онда је додао да жели да креира свој стил по ком ће бити препознатљив.
„Лукин и мој стил није сличан, верујем да сам доста ближи Горану Драгићу по стилу. Он је мало бржи и више напада обруч продором као што то ја радим“.
Занимљиво је и због чега је млади плејмејкер одабрао да носи број седам.
„Носим седмицу откако сам почео да играм кошарку. Највише због Кристијана Роналда, јер сам велики љубитељ фудбала, а и у фудбалу ми је омиљени клуб Реал Мадрид. Пре него што сам дошао у клуб, са оцем сам ишао на две фудбалске утакмице Реала када сам имао 10 година“, објаснио је Виде.
Поред Дончића, Виде је међу идолима набројао и српске кошаркашке Милоша Теодосића и Николу Јокића, тако да је јасно шта импресионира младог Словенца.
Висока кошаркашка интелигенција.
„Од европских играча волим Милоша Теодосића. Он је другачији. Ако погледате Николу Јокића, Луку Дончића и Теодосиа, они сви играју са чистим талентом, не играју брзо, нису атлетски јаки, већ уживају у игрању кошарке и уживање је гледати их. Теодосићева додавања и асистенције су неверевотани“, истакао је Виде.
Додао је Виде да му је за сада план да остане у Европи, а да једног дана дође до НБА лиге. Воли да игра фудбал, тренирао га је пре кошарке, али је по свему судећи добро одабрао чиме ће да се бави.
Видећемо да ли ће веза Реал Мадрид - Словенија дати још једног великог кошаркаша.
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СПОРТ
Америка појачава Грчку пред Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала