- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Официр Народне милиције потврдио: Украјина употребила фосфорно оружје у Донбасу

© Sputnik / Андрей Стенин / Уђи у базу фотографијаНапад фосфорним оружјем
Напад фосфорним оружјем  - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Украјински милитанти употребљавали су касетне и фосфорне бомбе у Донбасу, рекао је за Спутњик командант батерије деветог пука Народне милиције ДНР са позивним именом „Гром“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Фосфорни напади, касетне бомбе, видели смо цео комплет, у потпуности, све осим хемијског оружја. И заиста се надам да ће тако и остати“, рекао је он.
Међутим, како оцењује, украјински милитанти су у стању да употребе у Донбасу и хемијско оружје.
„Судећи по њиховом понашању, да тако кажем, и томе што им ништа није страно у њиховој подлости и покварености према људима, они лако могу да употребе неку врсту хемијског оружја“, рекао је командант за нашу агенцију.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Руски војник у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
РУСИЈА
Амерички обавештајац: Русија победила Запад на три фронта – војном, политичком и економском
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала