- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пожар у Словенији и даље букти, 10 села евакуисано, смиривање тек следеће седмице /видео, фото/

© AP Photo / Eric Paul ZamoraПожар
Пожар - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Велики пожар на словеначком Красу и даље се шири упркос великим напорима ватрогасаца у гашењу из ваздуха, а до смиривања би могло доћи следеће седмице, када метеоролози очекују веће падавине на том подручју.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

На терену је ноћас било око 800 ватрогасаца који су спречавали ширење ватре и гасили „мања жаришта“, изјавио је јутрос Станко Мочник, командант ватрогасаца на терену, преноси Хина.
Због густог дима на подручју пожара ноћ у својим домовима нису провели становници 10 села која су превентивно евакуисана, а пожар се од јутрос гаси до сада највећим капацитетима из ваздуха.
Од јутарњих сати у гашењу учествује 11 хеликоптера, а очекује се да ће се у интервенцију опет укључити и хрватски канадер, потврдио је командант словеначке цивилне заштите Срећко Шестан.
„Надамо се да ће ватрогасци уз помоћ из ваздуха успети да ограниче пожар“, додао је Шестан.
Словеначки медији преносе најаве метеоролога да би јаче падавине на подручју где букти пожар могле да почну следеће седмце, што би знатно променило тешку ситуацију која траје већ седми дан, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала