- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Делфини пали у финишу пред светским шампионом

© Фото: Ватерполо савез СрбијеВатерполисти Србије
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније са 20:15 (4:5, 5:5, 5:4, 6:1) у другом мечу на завршном тирниру Светске лиге у Стразбуру. После два кола Делфини се налазе на дну групе А без иједног освојеног бода.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Иако је у првој четвртини каскао за Шпанцима који су дуго држали по гол предности, наш подмлађени тим је постепено добијао на самопоуздању којим је стигао до вођства. Први период дефинитивно је отишао на нашу страну у последњим секундама када је Лукић погодио за 5:4 и донео нам некакву наду.
Другу четвртину обележио је Марко Радуловић. Није шпански голман имао решења за пројектиле Ријечанина који је у одсуству старијих преузео улогу вође, па се наш тим средином ове деонице одлепио на 9:6. Ипак, Шпанци су на паузу некако отишли с подношљивим голом заостатка – 10:9.
Наставили су и једни и други са ефикасном игром и у трећеој четвртини. Одбране нису блистале ни на једној од страна, али су Шпанци искористили пад агресивности нашег тима да дођу до изједначења и наговесте проблеме за наш тим – 14:14.
Егал ватерполо гледали смо и на старту четврте четвртине, све док Кабањас другим голом на пет и по минута пре краја донео предност Шпанцима од 16:15. Потом смо промашили шансу са играчем више што су светски шампиони казнили преко Гарсије и одлепили се на недостижних два гола разлике.
© Фото: Ватерполо савез СрбијеВатерполисти Србије
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Ватерполисти Србије
Шпанци су у финишу искористили тотални пад нашег младог тима и стигли до бројке од 20 постигнутих голова не дозволивши нашим момцима да припрете њиховом чувару мреже у завршници меча.
Голове за Србију на овом мечу постигли су: Ђорђе Вучинић пет, Марко Радуловић три, Никола Лукић и Василије Мартиновић по два, односно Стефан Бранковић, Гаврил Суботић и Петар Велкић по један.
Стрелци за Шпанију били су: Рожер Тахуљ, Бернат Сануха, Алберто Баросо, Серхи Kабањас и Николас Паули по три пута, Унаи Лара и Франциско Валера по два, док је Мигел Де Торо постигао један гол.
У последњем колу у недељу од 16 часова наши ватерполисти играју са Аустралијом и после тог меча биће познато са које позиције ће Делфини наступити у четвртфиналу Светске лиге, такмичења које су освајали чак 12 пута.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала