- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Ако понестане хране...“: „Њујорк тајмс“ шокирао читаоце због „нормализације канибализма"

© NASAЉудско тело
Људско тело - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
„Њујорк тајмс“ објавио је текст под називом „Укус канибализма?“, који је шокирао читаоце. Чланак је посвећен представљању канибализма у модерној култури и сугерише да канибализам „има своје време и место“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Чланак „Њујорк тајмса“ изазвао је узбуну међу Твитерашима, пошто су многи корисници сугерисали да новине подржавају идеју да људи једу друге људе.
Између осталих примера, ауторка чланка Алекс Бегс помиње језиву сцену коју је замислила списатељица Челси Г. Самерс (која је инспирисала њен роман „Извесна глад“), где жена једе џигерицу свог преминулог брачног друга.
„Испоставило се да канибализам има своје време и место. На страницама неких недавних књига од којих се стомак врти, као и на телевизијским и филмским екранима, госпођа Самерс и други сугеришу да је то време сада“, наводи се у тексту.
У чланку се помиње више емисија и филмова који приказују људе који прождиру људско месо. Бегс је цитирала Ешли Лајл, писца за серију „Yellowjackets“, која приказује графичке канибалистичке сцене. Она је указала да глобална пандемија, политичка превирања, климатске промене и пуцњаве у школама „можда подстичу жељу за причама о канибализму данас“, пише међународни Спутњик.
„Осећам да је незамисливо постало замисливо, а канибализам је у великој мери у тој категорији незамисливог“, тврди Лајл.
Текст је резултирао буром коментара на друштвеним мрежама, где су се људи питали да ли је ово пародија, док су други критиковали новине због покушаја да привуку више читалаца.
Марс, површина - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
"Они ће појести једни друге": Научници откривају ужасе који могу задесити планетарне колоније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала