- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка министарка финансија: Економија САД успорава

© Sputnik / Максим БлиновАмеричка амбасада у Москви
Америчка амбасада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Америчка економија успорава, али то није рецесија, већ нужна појава након брзог раста, изјавила је америчка министарка финансија Џенет Јелен.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Економија успорава: прошле године је веома брзо расла, 5,5 одсто, што је довело до повратка на посао људи који су га изгубили због пандемије. То није економија у рецесији. Налазимо се у периоду промена када се раст успорава. То је неопходно и одговара ситуацији“, рекла је Јелен за „Ен-Би-Си“.
Она је додала да је инфлација у земљи „превисока“, привреда „успорава“, али је истакла да нема знакова рецесије.
Ови изјаву америчке министарке прокоментарисала је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова подсетивши на мит о Лењину који је постојао првих дана после његове смрти.
„Многи су 1924. године били уверени да Лењин није умро, већ је једноставно заспао до бољих времена“, написала је Захарова на свом Телеграму.
Прошле недеље Министарство рада САД саопштило је да су потрошачке цене у земљи порасле за 9,1 одсто на годишњем нивоу у јуну након раста од 8,6 одсто месец дана раније. Тако су само у првом летњем месецу порасле 1,3 одсто. Годишњи показатељ поставио је рекорд од новембра 1981.
Западне земље појачале су санкциони притисак на Москву након почетка специјалне војне операције. Кремљ је ове рестриктивне мере назвао економским ратом. Како је нагласио председник Русије Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, а њен главни циљ је погоршање живота милиона људи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала