- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Американци упозорени због могућег биолошког оружја: Не уступајте свој ДНК

© Фото : youtubify.ruДНК
ДНК - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Члан Комитета за обавештајне послове Представничког дома упозорио је Американце да се не уступају олако свој ДНК јер њихове генетске информације могу да се злоупотребе за биолошко оружје које циља на одређене групе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Надлежни су забринути због све веће популарности генетских тестова који откривају нечије порекло на основу узорка ДНК.
Како објашњава демократски представник Џејсон Кроу, превише младих људи је спремно да подели своје генетске информације са приватним компанијама.

„То је недопустиво без прецизирања приватности и заштите података. Заштита приватности деградирана је у последњих 20 година. Млади људи заправо веома мало воде рачуна о приватности, то показују анкете и подаци“, рекао Кроу на Аспен безбедносном форуму у Колораду.

Конкретно, Кроу је указао на компанију „23andMе“, која користи узорке ДНК да пружи информације о нечијем пореклу. Он наводи да приватна компанија може продати прикупљене генетске информације, али „23andMе“ је негирао оптужбе, пренео је Фокс њуз.
Други посланик, републикански сенатор Џони Ернст, дели Кроуов став и тврди да би амерички непријатељу могли да користе технологију да циљају стоку и изазову глад. Поред тога, тврди Ернст, непријатељи САД истражују могућност упаривања вештачке интелигенције и технологије дронова за евентуалне конфликте, пише међународни Спутњик.

„Већ сада наши противници развијају технологију ројева, користе 100 или 200 различитих високо развијених дронова који могу да нападну наше људе на бојном пољу“, рекао је Ернст на форуму.

Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Да ли ћемо ускоро сви имати дигиталног близанца и зашто је то опасно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала