- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Српска имена популарна у Хрватској

© Фото : PixabayБеба са играчком
Беба са играчком - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Министарство правосуђа и управе Републике Хрватске сваке године објављује статистички приказ за претходну годину, у коме наводи по 50 најпопуларнијих имена за девојчице и дечаке. Занимљиво је да су се као најчешћа три имена појавила она која су у Србији годинама омиљена.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мара

Име Мара једна је од варијанти имена Марија, које има више тумачења, а према једном од њих име је изведено од египатског mry, што значи „вољена“, односно „од Бога вољена“.
Марија је латинска форма хебрејског имена „Мирјам“, као име Исусове мајке које има симбол чисте и дубоке љубави. Према старијим тумачењима, име је настало од хебрејског мир („горко“) и јам („море“) па би значење било „горчина мора“.

Вид

Име Вид има различито порекло и тумачење. Најраспрострањеније је да је изведено из латинске речи vita, што значи живот. Верује се да је најприближније значење имена „онај који воли да помогне“ и „онај који све види и све може“.
У неким тумачењима се наводи и да је значење имена „онај који је чудотворан“ или „онај који се бори за своја убеђења“. Са друге стране, постоји веровање и да име Вид краси особу која је драгоцена као вид ока.

Луна

На латинском језику луна значи „месец“, а у римској митологији ово име носила је богиња Месеца, пише портал Стил.
Беба - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
ДРУШТВО
У Србији су све популарнија егзотична мушка имена, али немају сва позитивна значења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала