Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина најавила: Реципроцитет у примени личних карата од 1. августа

Пратите нас
Такозвана Косовска полиција саопштила је да је извршила све припреме за спровођење реципроцитета са Београдом по питању личних докумената, о чему је влада привремених приштинских институција донела одлуку крајем јуна.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према Упутству за прелазак административних прелаза са личним документима које издају власти Србије, сва она лица која имају лична документа издата од стране српских власти, приликом уласка на територију такозваног Косова добиће потврду која замењује та документа.
Ово ће се примењивати од 1. августа, пренело је Косово онлајн.
Тзв. Косовска полиција је саопштила да на основу одлуке владе привремених приштинских институција, која се односи на прелазак државне границе са личним документом издатим од стране власти Србије, извршила све потребне полицијске припреме за спровођење ове одлуке.
Како се наводи, одлуком је предвиђено да од 1. августа 2022. године сваком лицу које се појави да пређе административни прелаз са личним документом издатим од стране власти Србије, на прелазима буде обезбеђен улазно-излазни документ који привремено замењује употребу таквог документа и важи 90 дана.
Документ за улазак/излазак створиће основу за промет на територији тзв. Косова и за коришћење у државним институцијама, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.
Према наводима полиције, сви грађани тзв. Косова који улазе на територију Србије упознати су са овом процедуром да на прелазима добијају сертификат који замењује њихова лична документа.
Заставе самопроглашене републике Косово и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СРБИЈА
Трагикомично признање Европске уније: Ни сами више не знају шта са Косовом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала