- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Траже од Украјине да се бори до краја, а сви знамо какав ће крај бити

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Русија нема предрасуде по питању наставка преговора са Кијевом о ширем спектру питања, али то не зависи од ње, саопштио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на конференцији за штампу у Каиру.
„Што се тиче повезаности споразума о извозу украјинског жита са другим аспектима ситуације у Украјини, немамо никаквих предрасуда о наставку преговора о ширем спектру питања, али ствар не зависи од нас“, рекао је он у Каиру.
Лавров је подсетио да украјинске власти, од председника до његових многобројних саветника, стално говоре да неће бити преговора док Украјина не победи Русију на бојном пољу.
Према његовим речима, „Украјинце у томе активно подстичу њихови западни покровитељи, било да је Лондон, Вашингтон, Берлин и многе друге престонице Европске уније и НАТО-а“.
"Стога, избор је њихов. Али што дуже буду тражили од Украјине да се бори до коначне победе, а сви знамо ко ће победити, то ће више људи умирати и дуже ће трајати садашња ситуација, која није од користи, пре свега украјинском народу и украјинској држави“, рекао је Лавров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала