- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачки шпиц, велшки корги, пудле: Које расе паса освајају срца Руса /фото/

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографија„Црвени“ одлази у пензију
„Црвени“ одлази у пензију - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
У Русији је састављена ранг листа паса које су грађани ове године најчешће бирали за кућне љубимце. Председник Руске кинолошке федерације Владимир Голубев каже да су се у протеклих годину дана Руси више него раније одлучивали за велшког коргија и пудле.

„Ове године смо приметили раст интересовања руског народа према раси велшки корги пемброк. Није изнанађујуће да ти миљеници краљице Велике Британије освајају срца Руса. Познати су по својој урођеној особини да привлаче пажњу, по атрактивном изгледу и шарму. Ако је прошле године та раса била тек шеста најпопуларнија раса, онда је ове године корги већ на четвртом месту“, изјавио је стручњак за псе.

Како каже, не би било изненађујуће да се 2022. године та врста на другом или првом месту на ранг листи, јер се коргији већ сада могу наћи у готово сваком дворишту. Одликује их храброст и високо развијена интелигенција, додао је.
Према његовим речима, интересантно је да су ове године пудле ушле у топ 10. Руски кинолог је констатовао да их по правилу одликује добро здравље и да имају статус дуговечних паса, као и да су верни љубимци.
Према рејтингу, који је састављен на основу јединствене родовне књиге Руске кинолошке федерације, у којој се сваке године региструје око 320.000 штенади, међу Русима је ове године, као и претходних пет година, најпопуларнији немачки шпиц.
На другом месту је чивава, а на трећем јоркширски теријер.
© Фото : PixabayПас
Пас  - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пас
Од петог до деветог места на рејтингу су немачки овчар, лабрадор ретривер, џек расел теријер, средњеазијски овчар и француски булдог.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала