- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Роскосмос“ планира да у Венецуели постави сателитску навигациону станицу ГЛОНАС

CC0 / / Свемирска технологија – илустрација
Свемирска технологија – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
„Роскосмос“ планира да у Венецуели размести навигациону опрему сателитског система ГЛОНАС, саопштила је државна корпорација.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Као део споразума између руске и венецуеланске владе о сарадњи у истраживању и коришћењу свемира у мирне сврхе, потписаног 30. марта 2021. године и ратификованог 11. јуна 2022. године, планирано је да државна корпорација ‘Роскосмос’ на територији Венецуеле постави мерну станицу система ГЛОНАС“, наводи се у саопштењу.
Мерне станице пружају прецизну навигацију корисницима технологије Прецизно позиционирање тачке (Precise Point Positioning).
Ове станице се баве континуираним праћењем отворених сигнала свемирских летелица глобалних навигационих сателитских система ГЛОНАС, ГПС, Галилео и Баиду. Циљ је да се измере тренутни навигациони параметри, пријем навигационих порука са сателита и пренос резултата мерења и навигационих података у центар за обраду.
Раније је саопштено да „Роскосмос“ преговара да на територији Аргентине постави станицу система ГЛОНАС. Осим тога, у Јужној Америци станице могу бити размештене на територији Бразила, Венецуеле и Парагваја.
Раније је саопштено да „Роскосмос“ разматра Кубу, Шпицбершка острва у Арктичком океану и станицу Белингхаузен на Антарктику као локације за размештање система који упозоравају на опасне ситуације у орбити. Осим тога, могућа места за локацију система су и Мексико, Индонезија, Мадагаскар, Еквадор, Етиопија, Вијетнам, Зеленортска острва у Африци, Кирибати у Океанији, Бразил, Аргентина и Чиле.
Астронаут у свемирској шетњи отвореним свемиром на Међународној свемирској станици - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
ДРУШТВО
Излазак у отворени свемир: Космонаути активирају роботску руку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала