- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски хакери објавили победу над Литванијом

CC0 / / Гејмер – илустрација
Гејмер – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Руски хакери, који су се осветили Литванији за спречавање транзита из Калињинграда, након што је он успостављен, објавили су да су успели да прекину рад више од 200 интернет ресурса у Литванији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Литванске власти су схватиле да их је забрана транзита руског терета из Калињинграда скупо коштала и почеле су да се предају. На то су утицале, како нам се чини, две ствари - напори руских дипломата и сајбер напади на литванске инфраструктуре“, написали су хакери на Телеграму NoName057(16).

Организовани напади на литванске сервисе су почели 21. јуна. Више од 200 интернет ресурса, државних и приватних су дуго били недоступни за кориснике и сараднике. Нанета штета је била импозантна.
Хакери су додали да обнављање транспорта није коначно, али је важна победа Русије.
„Нека то буде пример за непријатеље наше Русије“, подвукли су они.
Раније је губернатор Калињинградске области Антон Алиханов изјавио да су препоруке Европске комисије укинуле велики број санкција које се тичу транспорта у Калињинград и то више од 80 одсто.
У Кремљу су 13. јула изјавили да ситуација са ограничавањем транзита терета у Калињинград за сада није завршена, али да се очекује напредак.
Власти Калињинградске области су саопштиле да за сада нису добијале званичне потврде и документа да су укинуте санкције за транзит терета из руских региона у литванску област.
Европска унија је раније доставила Русији документ у којем се наводи да се не може ограничити кретање терета између делова Русије.
Подсетимо, шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је да ЕУ, наводно, не планира да уведе блокаду Калињинградске области, већ ће само да блокира транспорт терета који је под санкцијама. Касније је Борељ рекао да ће се размотрити директиве којима ће се ограничити транспорт терета.
Калињинград - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
РУСИЈА
Ускоро може поново да крене транзит робе до Калињинграда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала