- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Специјални изасланик америчког председника: Бајден би могао да прогласи климатско ванредно стање

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден могао би да одлучи да прогласи климатско ванредно стање, чиме би добио додатна овлашћења за спровођење своје политике обновљивих извора енергије која стагнира због недостатка подршке из Конгреса, изјавио је данас специјални изасланик америчког председника за климу Џон Кери.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Кери је рекао да није идеално то што Конгрес не подржава снажније климатску агенду председника Бајдена који је, према речима бившег државног секретара, максимално посвећен да се енергија заснована на угљенику замени другим енергетским ресурсима.
Кери је за Би-Би-Си подсетио да нису биле од помоћи ни недавне пресуде Врховног суда САД које ограничавају владину политику заштите животне средине.
Бајденовим напорима да се усвоји закон о климатским променама нанет је озбиљан ударац раније овог месеца када је сенатор из Западне Вирџиније Џо Манчин, конзервативни демократа, саопштио да неће подржати законски предлог.
Кери је поручио да би свет требало да научи да зелена енергија смањује инфлацију и цене енергената, отвара радна места и побољшава опште здравље и безбедност људи.
"Председник Бајден спреман је да искористи сваки алат који му је на располагању у борби против климатских промена, укључујући и извршне наредбе", предочио је Кери.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала