Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Врховни суд донео одлуку: Банке клијентима морају да доставе понуду пре склапања уговора о кредиту

CC0 / Pixabay / Калкулатор
Калкулатор - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2022
Пратите нас
Врховни касациони суд (ВКС) донео је одлуку да банке клијентима морају да доставе понуду пре склапања уговора о кредиту, као и да су дужне да назначе одређене трошкове које клијент има поред редовних при склапању уговора о кредиту, рекао је адвокат Мирослав Живковић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је навео да је ВКС одлучио да понуда мора да претходи уговору, а да у пракси банке у 80 одсто случајева немају понуду, док су у осталих 20 одсто случајева понуда и уговор спремни истовремено, преноси Блиц.
Он је нагласио да је чак и судија Врховног касационог суда Драгиша Слијепчевић у свом већу донео одлуку у којој је одбацио ревизију банке у поступку у ком је усвојен клијентов захтев и од стране првостепеног и другостепеног суда, а банка је изгубила спор и тражила ревизију која је одбачена.
„У образложењу те одлуке се наводи да је банка дужна да кориснику пре закључења уговора о кредиту са датумом који претходи датуму уговора уручи понуду сачињену на одговарајућем обрасцу“, напоменуо је Живковић.
Економија - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Поскупљују стамбени кредити: Шестомесечни еурибор после седам година прешао у плус
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала