- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Русије у БиХ: ОХР генератор нестабилности

© Фото : Спутњику уступио Филип ФићовићЗастава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Босни и Херцеговини саопштила је данас да је сада очигледно да је, првенствено због одсуства артикулисане конструктивне политике дела такозване међународне заједнице, Канцеларија високог представника (ОХР) изгубила улогу медијатора у спровођењу Дејтонског мировног споразума.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

ОХР је постала генератор нестабилности као резултат самовољних и неизбалансираних одлука високог представника у БиХ Кристијана Шмита, каже се у саопштењу.
Оно што се тренутно дешава представља још један доказ основаности и праведности принципијелног става Руске Федерације о нелегитимности Шмита на позицији високог представника, наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбук страници руске Амбасаде, пренела је РТРС.
У саопштењу се истиче да би, колико год је било тешко признати да је однос према овом грађанину као легитимном високом представнику био погрешан, тај корак имао цели низ позитивних последица.
„Узевши сву одговорност за развој земље у своје руке, народи БиХ коначно би се ослободили спољног протектората у облику ОХР-а, отворили нове перспективе за унутрашњи дијалог и лакше дошли до компромиса неопходног за побољшање политичке климе, што би, заузврат, створило услове за раст квалитета живота свих народа и сваког појединца у БиХ“, наводи се у саопштењу руске Амбасаде.
Протест Бошњака у Сарајеву против Шмита - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РЕГИОН
Велики протест у Сарајеву: Бошњаци устали против Шмита, траже да поднесе оставку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала