Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Америка покушава да понизи Србију: А шта би било да Боцан Харченко каже да жели проруску владу!?

© MILOS MILIVOJEVICКристофер Хил
Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Кристофер Хил од Срба тражи да воде прозападну, а не просрпску политику при чему је прозападна политика у колизији са српском јер Запад је тај који нам отима део територије и гуши РС која је витални српски интерес. Од Србије се тражи да ради против себе. То су пусте жеље.
Овако ултимативну сугестију америчког амбасадора у Србији да би Влада Србије требало да буде прозападна, а министри листом они који верују у стратешке правце за које су, по његовом уверењу, Срби гласали, оцењује политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
То је јасан показатељ, сматра, како Запад третира нашу земљу.

„Не само да се на овај начин амерички амбасадор меша у унутрашње ствари земље, већ је ово и признање да САД доживљавају Србију као окупирану земљу. У земљи која је суверена и чији се суверенитет признаје, нико са стране се не би усудио да говори каква би требало да буде Влада и у којим правцима би држава требало да се креће“.

Шта би било да је Боцан Харченко изашао са својим уверењима?

Несхватљиво је, каже Анђелковић да неко са стране било шта тако отворено тражи, при чему се у овом случају очекује да држава ради против себе. Када би којим случајем, оцењује, руски амбасадор од Србије тражио не да ради против себе него боље за себе, да боље штити српске интересе по питању Косова или РС, несумњиво је да би био изложен страшним нападима.
© Sputnik . Радоје ПантовићРуска амбасада
Руска амбасада - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Руска амбасада
О томе каву је поруку послао амерички амбасадор изјавом да је његово уверење да је потребно да САД одиграју улогу у дијалогу Београда и Приштине, Анђелковић каже да је то још једно признање да ми немамо проблем са Албанцима него Американцима.

„Американци су извршили агресију на Србију, Американци су на Косову успоставили окупациону управу па дозволили да прерасте у квази-државну творевину и сада кажу нема дијалога без нас. Ако се са нама о нечему договорите ми можда направимо уступке, а ако се не договорите, ситуација може да буде много гора. То је посредна порука Хила“.

Време да се одговори западној ароганцији

На питање да ли би по аналогији са САД, и Русија и Кина могле самоиницијативно да се укључе у дијалог Београда и Приштине, Анђелковић каже да је можда време да ове две силе наступе по питању Косова, и покажу спремност да се укључе у дијалог.
„То што он говори по питању Косова открива право лице западне политике према нама. Долази време када западна ароганција мора да наиђе на прави одговор. Многе западне земље себи дају за право да по питању КиМ раде шта хоће. То је признање да нису фактор мира и стабилности већ фактор окупације“.

Влада без тројанских коња

Коментаришући чињеницу да је председник Србије Александар Вучић одговорио Кристоферу Хилу да Србија неће испуњавати туђе жеље, Анђелковић каже да се нада да ће председник остати доследан том ставу, на тај, али и на начин да неће укључивати у Владу разне антисрпске елементе.
© Sputnik / Лола ЂорђевићТабла на улазу у зграду Владе Србије
Табла на улазу у зграду Владе Србије  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Табла на улазу у зграду Владе Србије

„Да би Влада била национална, она у свом саставу не сме да има оне који су тројански коњи антисрпске политике“, закључује наш саговорник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала