Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бошко Обрадовић предлаже конститутивну седницу Скупштине Србије на Косову и Метохији

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICЛидер Двери Бошко Обрадовић
Лидер Двери Бошко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Председник покрета Двери Бошко Обрадовић саопштио је да као будући народни посланик и председник посланичке групе Српског покрета Двери предлаже да конститутивна седница новог сазива Народне скупштине Републике Србије буде одржана на Косову и Метохији и наводи више разлога за то.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он у саопштењу истиче да би то првенствено била јединствена прилика да сви будући посланици посете Косово и Метохију и положе заклетву управо на тлу српске свете земље, „што би их посебно обавезивало у даљем посланичком раду“.
„То би био огроман и симболички и конкретан чин подршке опстанку српског народа на КиМ и очувању јужне српске покрајине у саставу Србије. То би била јавна манифестација бриге најважније државне институције за наш територијални интегритет и суверенитет“, наводи Обрадовић.
Затим додаје да би требало да свих 250 народних посланика буде распоређено тако да посете све крајеве Косова и Метохије и лично се увере како живе Срби и други грађани Србије на КиМ.
„Овим поводом они би могли посетити и велики број српских светиња на КиМ – цркава, манастира и историјских споменика“, указује он.
И на крају, наглашава да би Народна скупштина могла одмах по конституисању на самом Косову и Метохији да се изјасни о услову који нам је испостављен из Европског парламента да морамо да признамо лажну државу Косово и да га јавно одбије посебном скупштинском резолуцијом.
Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
СРБИЈА
Заветници и Двери формирали блок против санкција Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала