- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократски фронт: Повући Предлог резолуције о руској агресији на Украјину

© Sputnik / Бобан НововићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Шеф посланичког клуба Демократског фронта (ДФ) Славен Радуновић изјавио је данас у парламенту да је председница Скупштине Данијела Ђуровић дужна да повуче предлог резолуције о руској агресији на Украјину јер су га предложили они који су данас министри, а не посланици.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Ово је резолуција која је у скупштинској процедури а потписана је од Рашка Коњевића, Фатмира Ђеке, Марте Шћепановић и Ервина Ибрахимовића. Чак и та неформална преписка која је постојала постоји само од два клуба. Овде није реч о повлачењу нашег, него предлога који је на дневном реду супротно Уставу и законима. Никад није у овој Скупштини усвојен било какав предлог чији иницијатори нису посланици или влада. А код овог предлога стоје имена људи који нису посланици“, рекао је Радуновић.
Како наводи, покушао је да преда резолуцију о геноциду у Велици, као и да је она одбијена зато што су је потписали посланици који то више нису.
„Ова резолуција је у истом статусу. Колеге Демократе су предложиле сличну резолуцију о којој ћемо се изјаснити“, казао је он.
Појаснио је и да је направљена грешка јер је и даље у скупштинској процедури оваква резолуција.
„Нечију лошу намеру, коју је желео да нанесе као политичку штету, не можете спровести у дело јер сте погрешили у процедури и ово мора да се повуче. Ова резолуција или слична је два пута усвојена у Уједињеним нацијама. Делегација Црне Горе је гласала за, као и Србија. Зашто је Црна Гора једина држава у Европи у чијем се парламенту ово доноси? Рећи ћу вам зашто. Стављена је у процедуру кад је требала да се формира нова влада. Поједини екстремистички елементи су покушали да у тешку позицију ставе ДФ како не би били део власти“, рекао је Радуновић, пренео је подгорички портал Борба.
Радуновић говори да је то глупост, јер ДФ подржава суверенитет и територијални интегритет свих земаља и да имају посебан разлог за то.
„Тиме бранимо и територијални интегритет Србије“, закључио је он, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала