- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Естонска војска: Бродови НАТО-а стигли у Талин

CC BY 2.0 / ramoncutanda.com / Flickr / Лука у Талину
Лука у Талину - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Бродови прве сталне поморске групе НАТО-а стигли су у понедељак у Талин како би показали присуство Алијансе у Балтичком мору, као и да попуне залихе и припреме се за следеће задатке, саопштила је прес служба Главног штаба Одбрамбених снага Естоније.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Прва стална поморска група НАТО-а налази се овде други пут ове године. Ово је потврда сталног присуства НАТО-а у нашем региону. Као резултат оваквих посета налазимо све више могућности за сарадњу са нашим савезницима“, наводи се у саопштењу.
Прва два брода – холандски командни брод, који је уједно и водећи брод групе – „Карел Дорман“ и португалска фрегата НРП „Корте Реал“, усидрени су у Старој луци у Талину. Трећи брод, британски танкер РФА „Тајдсурџ“, пристао је у луци Муга у близини Талина.
Команданти бродова састаће се са руководством Одбрамбених снага Естоније, а посаде ће попунити залихе и припремити се за следеће задатке, напомиње се у саопштењу.
Прва стална поморска група НАТО-а једна је од четири сталне поморске групе Алијансе. Ова група, која је део снага НАТО-а за брзо реаговање, способна је да брзо стигне на место операције у било ком региону.
Кронштат - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
РУСИЈА
Руски адмирал упозорио: Држаћемо на нишану бродове НАТО-а у Балтичком мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала