- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Европска комисија одобрила данску вакцину за мајмунске богиње

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Данска биотехнолошка компанија "Бавариан Нордик" саопштила је данас да је Европска комисија дала дозволу да се данска вакцина Имванекс пласира на тржиште као заштита од мајмунских богиња, како је прошле недеље препоручила Европска агенција за лекове (ЕМА).
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Подсетимо, у суботу је генерални директор Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус прогласио ширење мајмунских богиња глобалном здравственом ванредном ситуацијом.
"Доступност одобрене вакцине може значајно да побољша спремност нација да се боре против нових болести, али само кроз улагања и структурирано планирање биолошке спремности", рекао је извршни директор компаније Пол Чаплин.
Данска вакцина, једина која је добила одобрење за превенцију болести мајмунских богиња у Сједињеним Америчким Државама и Канади, до сада је у ЕУ била одобрена само за лечење малих богиња.
Како се наводи у саопштењу компаније, одобрење вакцине важи у свим државама чланицама Европске уније, као и на Исланду, у Лихтенштајну и Норвешкој, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала