- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ спречила отмицу руских авиона, Украјинска обавештајна служба нудила два милиона долара /видео/

© ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник Федералне службе безбедности Русије
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) спречила је Украјинску обавештајну службу, којом руководи НАТО, да изведе операцију отмице руских борбених авиона.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„ФСБ Русије је открила и спречила операцију коју су водиле специјалне службе НАТО-а, а које је требало да изврши Главна обавештајна служба Министарства одбране Украјине. Реч је о отмици борбених авиона Оружаних снага Русије“, наводи се у саопштењу ФСБ-а.

Сарадници Украјинске војне обавештајне службе делују у име политичког руководства своје земље и покушали су да регрутује руске војне пилоте за новац и гаранције да ће добити држављанство једне од земаља Европске Уније. Циљ је био да их натерају да слете на аеродроме који су под контролом Оружаних снага Украјине, истакнуто је у саопштењу.
Руска специјална служба је објавила снимке на којима представници Главне обавештајне службе Украјине разговарају са руским пилотима.
„Наш циљ је авион и ви то добро знате. Спремни смо да платимо. На сајту Врховне раде пише да званично плаћамо милион долара за то. Можемо да се договоримо са вама, додатно ћете добити још милион долара, гарантујем вам“, рекао је украјински обавештајац.
Из делова преписке украјинских обавештајаца са руским пилотима се види да би платили четири хиљаде долара унапред.
Кијев је планирао да отме авионе Су-24, Су-34 или Ту-22МЗ.
ФСБ наводи да су откривени запослени у украјинским обавештајним службама и њихови сарадници који су ангажовани у операцији.
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
РУСИЈА
Ростов на Дону: ФСБ привела припаднике исламистичке организације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала