- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик питао судију – да ли је Ивана покрадена у Америци: „Неправда као у случају Ђоковић“ /фото/

© AP Photo / Charlie RiedelИвана Шпановић
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Ивана Вулета завршила је Светско првенство у скоку удаљ на седмом месту, а на резултат је највише утицао преступ за који је касније доказано да није постојао, што за Спутњик потврђује Јасминка Дробац, дугогодишњи атлетски судија.
Ивана Вулета навикла је Србију да је прескакање седам метара за њу рутина, међутим то није био случај на Светском првенству у Јуџину.
Српкиња је стигла до седмог места и то после скока 6,84 метара, или је бар свет мислио да је Ивана толико скочила.
Након што су додељене медаље (Малаика Миамбо злато, Есе Бруме сребро, Летисија Мело бронза) појавила се фотографија на којој се јасно да види да приликом скока дужег од седам метара најбоља српска атлетичарка није преступила.
Из угла судије неправду је коментарисала Јасминка Дробац која сматра да је Вулета скочила исправно.
Ситуацију коју је доживела атлетичарка судија пореди са многим неправдама које су учињене Новаку Ђоковићу попут дисквалификације на УС опену 2020. године.

„Ивана није направила преступ. Учињена је велика неправда. Једноставно као и у случају Новака Ђоковића, они не желе да Ивана Вулета буде најбоља“, сматра Јасминка.

Судија је објаснила да се на фотографији јасно видело да су у питању милиметри, али да је најбоља српска атлетичарка скочила исправно и то преко седам метара.
Тај скок требало је да буде исправан, међутим када главни судија донесе одлуку нико то више не може да поништи. Није само Ивана оштећена, видела сам да су и друге такмичарке скакале исправно, али се компјутер огласио да је преступ“, истакла је судија.
Искусна арбитарка сматра да је технологија много одузела спорту и донела низ неправедних одлука од којих је једна и према Ивани у Јуџину.

„Док није било компјутера и осталих технолошких открића која се користе такође су се освајале медаље. Да ли то сада треба да значи да морамо да одузмемо и избришемо све те претходне резултате“, пита се Дробац.

Вулета се огласила емотивном поруком након што је објављена фотографија и делује да је прихватила одлуку, међутим судија каже да она има пуно право на жалбу.
„Она може да уложи жалбу, не знам да ли је то урадила, али може. Питање је само хоће ли је судије прихватити“, закључила је Дробац.
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
Болне речи Вулете после велике неправде: Горак укус, приводим каријеру крају
Ивана Вулета Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
Ивана жестоко покрадена у Америци? Појавио се доказ да Српкиња није преступила
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
Најбоља Српкиња тек седма – Ивана без медаље на Светском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала