- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина упутила оштро упозорење Америци: У потпуности смо спремни

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаКинески војници
Кинески војници - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Кинеске власти саопштиле су да су упутиле оштро упозорење званичницима САД због, како је писао Фајненшел тајмс, могуће посете Тајвану председавајуће Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Кинеска страна је јасно назначила Сједињеним Државама у више наврата да се снажно противи посети председавајуће Пелоси Тајвану. У потпуности смо спремни", рекао је портпарол кинеског Министарства спољних послова Џао Лиђијан.
Он је изјавио да ће Кина, "ако САД наставе да иди погрешним путем, сигурно предузети чврсте и снажне мере ради очувања свог националног суверенитета и територијалног интегритета, а САД би требало сматрати одговорним за евенталне озбиљне последице", пренео је РТ.
Постоје поделе у америчкој администрацији око тога да ли Пелоси треба да посети Тајпеј, према два извора упознатих са ситуацијом, известио је Фајненшел тајмс.
Потенцијална посета америчке званичнице долази у тренутку појачаних тензија између Америке и Кине око Тајвана. Кина ово острво сматра својом територијом.
САД немају званичне дипломатске односе са Тајпејом, али имају закон којим се Вашингтон обавезао да обезбеди Тајвану средства за одбрану.
Кинеска војска на пради - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Амерички генерал: Кинеска војска постала много опаснија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала