- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америци и Канади турнири пред колапсом – не желе Новака, а нема ко да игра

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Мере поводом пандемије корона вируса на тениским турнирима почеле су да праве озбиљније проблеме, па тако на челенџеру у Канади нема довољно учесника. За турнире у Канади донета је одлука да се тенисери и тенисерке насумично тестирају, док невакцинисани не могу да уђу у земљу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

И даље нема помака и нових информација о учешћу Новака Ђоковића на УС Опену и Мастерсу у Монтреалу, али је јасно да ће организатори оба турнира морати да узму у обзир проблеме које постављене мере носе са собом.
Невакцинисани странци немају дозволу да уђу у Сједињене Америчке Државе и Канаду, а пред сезону на бетону и Мастерс у Монтреалу играју се челенџери на којима се виде пропусти.
Због уведеног насумичног тестирања и немогућности невакцинисаних играча да уђу у земљу на челенџеру у Винипегу нема довољно тенисера.
Знак да су мере проблем за неометано одржавање турнира доказује и чињеница да је на листи највише учесника управо из Канаде и Сједињених Америчких Држава.
Управо ту се види због чега су многи апеловали када је у питању Ђоковић. Док српски ас као невакцинисан не може да игра, играч из Канаде може иако је такође одлучио да не прими вакцину.
Аргумената за попуштање мера је све више, али и даље остаје да чекамо...
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
Федерер мора да санкционише Медведева? Рус је најбољи на свету, али непожељан у тиму Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала