Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Османијева и Курти у САД потписују енергетски уговор вредан 200 милиона долара

© Фото : принтскинВљоса Османи нова председница такозавне државе Косово и Аљбин Курти премијер такозване државе Косово
Вљоса Османи нова председница такозавне државе Косово и Аљбин Курти премијер такозване државе Косово - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Председница и премијер привремених институција у Приштини Вјоса Османи и Аљбин Курти отпутовали су данас у Вашингтон, где ће потписати споразум са компанијом „Миленијум челенџ корпорејшен“ (МЦЦ), преноси Коха.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је саопштено из кабинета тзв. председнице Косова, церемонија потписивања биће одржана у америчком Конгресу.
Извршни одбор „Миленијум челенџ корпорејшн“ одобрио је крајем јуна „Компакт програм“ са Косовом вредан преко 200 милиона долара. Споразум се тиче енергетских пројеката. Према претходној најави Владе, програм ће обухватити три пројекта: 1. Енергетске резерве и арбитража 2. Развој радне снаге и укључивање жена у енергетски сектор и 3. Пројекат катализатора за развој америчког института. Први пројекат се састоји од куповине и уградње батерија великог капацитета, које служе као резерве енергије, преноси Косово онлајн.
„Током боравка у Вашингтону, председница Османи и премијер Курти одржаће и друге билатералне састанке“, наводи се у саопштењу.
СРБИЈА
Приштина најавила: Реципроцитет у примени личних карата од 1. августа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала