- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Премијера српског филма „Да ли сте видели ову жену?“ на фестивалу у Венецији

© Фото : NON-ALIGNED FILMSкадар из филма „Да ли сте видели ову жену?“
кадар из филма „Да ли сте видели ову жену?“ - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Дебитантски играни филм „Да ли сте видели ову жену?“ редитељског двојца Душана Зорића и Матије Глушчевића имаће премијеру на 79. Филмском фестивалу у Венецији, који се ове године одржава од 30. августа до 10. септембра, саопштили су продуценти.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Да ли сте видели ову жену?“ је прича о средовечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже.
Главну улогу филма тумачи хрватска глумица Ксенија Маринковић. У пратећим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алекс Електра и други.
Душан Зориц и Матија Глушчевиц студирали су филмску режију на Факултету драмских уметности у Београду, и до сада су се публици представили својим кратким филмовима „Страно тело“ (2018) и „Loop“ (2017), који су имали премијере у Венецији и Локарну.
Филм „Да ли сте видели ову жену?“ продуцирала је Чарна Вучинић испред „Нон-алајнд филмс“ из Србије, у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, Факултетом драмских уметности и загребачком продуцентском кућом „Динариди филм“, уз подршку Филмског центра Србије и Хрватског аудиовизуалног центра.
Филм ће у Венецији бити приказан у оквиру такмичарског програма Недеље критике, у ком је последњи пут српски филм учествовао 2014. године, кад је приказано дебитантско остварење Вука Ршумовића „Ничије дете“.
Венецијанска „Мостра“ је најстарији филмски фестивал на свету и заједно са Каном и Берлином један је од три најугледнија фестивала на свету, преноси Танјуг.
Марко Краљевић и Муса Кесеџија, насликао Владислав Тителбах, око 1900. - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2022
КУЛТУРА
Српски филм 2022: Хорор током мартовског погрома, Краљевић Марко, „Олуја“, злочин Удбе...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала