- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Због санкција на удару ваздушни саобраћај

© Sputnik / Павел Быркин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Сектор ваздушног саобраћаја нашао се на удару због санкција и неадекватних одлука бивших западних партнера, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„У условима санкција и неадекватних, рекао бих, одлука наших бивших западних партнера, управо бивших, јер одбијају да раде са нама, отвореног политичког притиска на комерцијалне компаније, на удару је био сектор ваздушног саобраћаја“, рекао је Путин током састанка са члановима владе.
Он је истакао да је авиоиндустрија од стратешког значаја и да игра важну улогу у Русији.
„Истовремено, очигледно је да је ваздухопловна индустрија од стратешког значаја за земљу, стимулише развој високотехнолошке производње, ствара послове и, сходно томе, радна места у читавом комплексу сродних делатности, игра кључну улогу у обезбеђивању транспортне доступности, повезаности региона, што је посебно важно за огромну територију земље као што је Русија“, оценио је Путин.
Према његовим речима, планови за развој авиоиндустрије у Русији треба да одговарају на велике задатке јачања суверенитета земље, јер, упркос свим очигледним потешкоћама, постоје јединствене могућности за реализацију сопствених потенцијала које постоје још од совјетских времена.
„Средњорочни оријентири, наравно, треба да буду блиско повезани са удаљенијим хоризонтом планирања, да одговарају и на изазове данашњице и на оне велике, значајне задатке за јачање економског и технолошког суверенитета које смо себи поставили“, нагласио је председник.
Он је додао да садашње потешкоће доносе могућности Русији.
„У садашњој ситуацији, уз све очигледне тешкоће... пружа нам јединствену могућност да достигнемо суштински нови ниво развоја како бисмо у потпуности реализовали сопствени научни, технолошки, индустријски потенцијал. Ми га свакако имамо, добра основа има остављена нам је из совјетских времена“, констатовао је председник.
После почетка војне специјалне операције Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Неке земље су објавиле о замрзавању руске имовине, многи брендови су напустили Русију. Европска унија је увела већ шест пакета санкција, укључујући ембарго на руски угаљ и нафту. Међутим, то се показало као проблем за сам Запад, јер је изазвао нагли раст инфлације и цена хране и бензина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала