- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Сименс“ предао „Гаспрому“ документацију за ремонт турбине

© Фото : Пресс-служба Eugal / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2"
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
„Сименс енерџи“ послао је „Гаспрому“ извозну лиценцу Канаде за ремонт и транспорт турбине за гасовод „Северни ток“, објавио је лист „Комерсант“, позивајући се на неименоване изворе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према њиховим информацијама, „Сименс“ је послао „Гаспрому“ канадски документ којим се дозвољава поправка, одржавање и транспорт турбине за компресорску станицу „Портова“, која шаље гас гасоводу „Северни ток“ до краја 2024. године.
Турбина је у суботу требало да крене паробродом из Либека у Русију преко Финске, али то није могло да се уради јер „Гаспром“ није имао потребну документацију.
Турбина која се налази у Немачкој, према писању листа, може да буде послата у Русију тек средином недеље, али под условом да „Гаспром“ пошаље документа неопходна за царинску контролу.
Компанија „Гаспром“ је главни снабдевач гаса у Европи. Од 16. јуна је смањио испоруке преко „Северног тока“ до 40 одсто капацитета, приписујући то проблемима са одржавањем гасних турбина на компресорској станици „Портова“. Тада је компанија саопштила да „Сименс“ због канадских санкција не може да врати са поправке гасне турбине. Међутим, Канада је одлучила да ослободи опрему „Гаспрома“ од санкција до краја 2024. године, што је потврдио и премијер земље Џастин Трудо.
Газпром нефт - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
РУСИЈА
„Гаспром“ по трећи пут затражио од „Сименса“ документа о турбини за „Северни ток“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала