- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Испоручујући Украјини оружје ЕУ затвара очи пред корупцијом у кијевском режиму

© Sputnik / Максим БлиновЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Пратите нас
Европска унија, настављајући да испоручује оружје Украјини, затвара очи пред тоталном корумпираношћу власти у Кијеву, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Свих последњих пет месеци непрекидног пумпања Украјине оружјем на Западу су покушавали да заташкају незгодну истину о невиђеним ризицима ове политике (наставка испоруке оружја Украјини) за унутрашњу безбедност Европске уније и њених грађана. Затварали су очи пред тоталном корумпираношћу власти у Кијеву. Све се приносило на жртву амбицијама појединих лидера ЕУ и њених држава-чланица да се нанесе што више штете Русији“, рекла је Захарова.
Она је нагласила да би сада европска полиција Европол требало да отворено призна да оружје које се испоручује Украјини „испливава“ у европским земљама и попуњава арсенале локалног организованог криминала.
„Није случајно да је 11. јула у Молдавији покренут Центар ЕУ за подршку у области унутрашње безбедности и управљања границом, чији је један од кључних задатака да спречи кријумчарење оружја и миграната у Европску унију“, закључила је Захарова.
Испоручивањем оружја и технике Украјини, Европска унија наставља да улаже у даља борбена дејства, али сваки покушај да се дође до победе на бојном пољу је пут у пропаст и за Кијев и за Брисел, сматра Захарова.
„И при том лицемерно јавно изјављује да је наводно пружила Русији ‘маслинову гранчицу мира’. Сваки покушај да се постигне ‘победа на бојном пољу’ је директан пут у пропаст како за Кијев тако и за Брисел“, наводи се у коментару Захарове.
Портпаролка истиче да издвајање новца за набавку наоружања указује на тоталну неспремност ЕУ да промовише политичко решење у Украјини.
„За нешто више од годину дана постојања Европског фонда за мир који је, с обзиром на његову употребу за испоруку наоружања, правилније назвати ратним фондом, на наоружавање Украјине већ је било потрошено 2,5 милијарди евра – скоро половина њеног буџета обрачуната до 2027. Тако да за ратне злочине украјинских оружаних снага и неонацистичких батаљона, убијање цивила, жена, стараца и деце, уништавање цивилне инфраструктуре, укључујући мостове, спонзори из ЕУ треба да сноси исту одговорност као и режим у Кијеву“, истакла је Захарова.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
Руски дипломата у УН: Нећемо Западу заборавити испоруке оружја које убија Русе и Украјинце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала