- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови руски рекорд је праћен америчком турнејом – хоће ли Медведев вратити свој дечачки сан

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Вимблдон га је забранио, реакција на то је била одузимање бодова престижном турниру, али је упркос свему као победник из хаоса изашао Данил Медведев који је постао Рус са највише недеља проведених на првој позицији АТП листе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Медведев је започео десету недељу на првом месту светске листе чиме је оборио рекорд легендарног Марата Сафина.
Сафин је током 2000. и 2001. године имао девет недеља на првој позицији, а Медведев за наредни период има озбиљан распоред и изазове које мора да превазиђе да би остао најбољи на свету.

Да ли је Медведев најбољи у историји Русије?

Према броју недеља да, али засад заостаје за Сафином и Евгенијем Кафељниковим по броју Гренд слемова – освојио је један на УС Опену, а његови земљаци у ризници имају по два, уз напомену да Кафељников има и олимпијско злато.
Уз то, на прво место Медведева утицала је и хајка на Новака Ђоковића који је био спречен да наступи на Аустралијан опену, а победа на Вимблдону му није донела нити бод већ га је са треће позиције „стровалила“ на седму.
Без обзира на то, Медведев је доказао да је једини тенисер из млађе генерације који има потенцијал да замени „велику тројку“.

Амерички изазов

У наредних месец и по дана Медведев брани 1.000 поена у Монтреалу, 360 у Синсинатију и 2.000 на УС Опену.
До краја године он мора да брани чак 5.200 поена, више него сви остали тенисери, најближи су ту Александар Зверев са 4.150 поена и Новак Ђоковић са 2.800.
Плус за Медведева је чињеница да воли да игра на тврдој подлози и ту се најбоље осећа, али проблем може да буде повратак после операције и дуга пауза јер није наступао на Вимблдону.

Може ли се вратити сан?

Проблематичније од повреде може бити и искуство из Аустралије где је после финала и пораза од Рафаела Надала рекао да је „сан једног детета уништен“ због понашања тамошње публике која је учинила све да му отежа пут до титуле.
Сан детета је додатно уништен и одлуком Вимблдона да забрани његово учешће, а Медведев је током финала тог турнира уснимљен како гледа Формулу 1.
Ипак, опоравак од повреде, повратак бетона и жеља да се бране титуле би морале да буду довољне за нову искру руског рекордера.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала