- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Европосланица: Антируске санкције више погађају Запад него Москву

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗастава Европске уније у Бриселу
Застава Европске уније у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Мир се не може постићи санкцијама које више штете Западу него Русији, сматра мађарска европосланица Енико Ђори.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Према њеним речима, Запад је увео санкције Русији, сматрајући да ће то „променити политику (председника Русије Владимира) Путина“. При томе, према њеним речима, чак и британски лист „Тајмс“ примећује да Русија почиње да се прилагођава новим условима, а приходи расту због раста цена. Осим тога, убрзава се „зближавање“ Русије и Кине, што повећава дистанцу између „ова два блока и западних партнера“.
„Ми смо на страни мира. Мир се не може успоставити увођењем санкција које штете нама више него Русима“, написала је посланица на Твитеру.
Руске власти су више пута понављале да не виде трагедију у погоршању односа са западним земљама. Москва је истицала да земље које су увеле санкције Русији не представљају цео свет и да постоји много могућности за сарадњу са онима који се према сарадњи односе прагматично и ван призме западних изјава о жељи да победе у економском рату.
После почетка војне специјалне операције Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине Запад је појачао санкциони притисак на Москву. Неке земље су објавиле о замрзавању руске имовине, многи брендови су напустили Русију. Европска унија је увела већ шест пакета санкција, укључујући ембарго на руски угаљ и нафту. Међутим, то се показало као проблем за сам Запад, јер је изазвао нагли раст инфлације и цена хране и бензина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала