- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израел: Спремни смо за напад на Иран

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Израела
Застава Израела  - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Израел може да нападне Иран како би спречио развој његовог нуклеарног програма, изјавио је министар одбране Израела Бени Ганц у интервјуу 13. Каналу израелске телевизије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Иран је проблем за цео свет, а не само личан проблем Израела. Ми можемо да нападнемо како бисмо обуздали нуклеарни програм“, рекао је Ганц.
Земље „слободног света“ су спремне да обнове нуклеарни програм, изјавио је у јулу премијер Израела Јаир Лапид током прес конференције са председником САД приликом његове посете Блиском Истоку.
Иранске власти су неколико пута изјављивале, да Техеран не тежи стварању нуклеарног наоружања, већ само употреби нуклеарне енергије у мировне сврхе.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден и израелски премијер Јаир Лапид потписали су 14. јула Јерусалимску декларацију, документ којим су се две земље обавезале да ће спречити Иран да развије нуклеарно оружје.
Председник САД Џозеф Бајден у Израелу - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СВЕТ
„Спречити Иран да развије нуклеарно оружје“: Америка и Израел потписали Јерусалимску декларацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала