- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немци знају са гасом: Бура у Берлину после Орбанове изјаве о енергетској кризи

© SputnikВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан изазвао је талас негодовања у Немачкој упоредивши тренутну европску политику о гасу са холокаустом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Постоји, на пример, последњи предлог Европске комисије који каже да сви морају да смање потрошњу гаса за 15 одсто обавезно. Не разумем како се то може обезбедити, иако за то постоји немачко знање – мислим од давнина“, рекао је Орбан, наводи канал Н-ТВ.
Орбан је критиковао недавно неефикасне санкције и стратегију Европске уније према Русији. Он је оценио да се криза у Украјини не би догодила да је Доналд Трамп и даље председник САД и Ангела Меркел немачка канцеларка.
Санкције, са својим разорним економским утицајем, „неће променити ситуацију“ и „Украјинци неће изаћи као победници“, рекао је Орбан, оценивши да што више Запад шаље оружје Украјини, то ће сукоб дуже трајати.
„Потребна је нова стратегија, која би требало да се фокусира на мировне преговоре уместо на покушај победе у рату. ЕУ не сме да стане на страну Украјинаца, већ да се позиционира између два табора“, рекао је мађарски премијер.
Према његовим речима, само руско-амерички разговори могу да окончају сукоб јер Русија жели безбедносне гаранције које само Вашингтон може да пружи, пренеле су „Новости“.
Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
ЕКОНОМИЈА
Мађарска гласала против плана ЕУ за штедњу гаса: „Све је то очигледно глупост“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала