- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„У Европи неће бити хране, неће бити грејања – Русија још једном пружа руку помоћи“

© AP Photo / Jae C. HongОлимпијска застава и кругови
Олимпијска застава и кругови - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Дмитри Свишчев, шеф Одбора руске Думе за физичку културу и спорт, предложио је да Олимпијске игре 2024. године буду премештене из Париза у Москву због, како је навео, проблема са којима ће се суочити Европа.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Свишчев је истакао да, сагледавајући тренутну спољну политику Француске, та држава неће имати новца за наредну деценију.
„Људи у Европи, опростите ми, али немају шта да једу нити чиме да греју своје куће. И апсолутно је логично, у таквим околностима, помислити на проблеме у припремама за Олимпијске игре у Паризу. Чини се да је једина опција организовати Игре на скроман начин и снизити лествицу коју смо ми подигли на Зимским олимпијским играма у Сочију и на другим спортским догађајима“, навео је Свишчев.
Он је истакао и да трошкови организације великог догађаја какве су Олимпијске игре свакодневно расту, судећи према извештајима из Европе.
„Чак и ако успеју да пронађу новац, народ неће моћи да разуме политичаре. Народ ће бити бесан ако температура воде у базену биде већа од температуре воде у њиховим кућама. Знате колико су Европљани осетљиви на то“.
Свишчев је истакао и да је време да европске колеге трезвено приступе ситуацији.
„Ако не могу да приуште себи организацију Олимпијских игара, онда дозволите им да одбију. Или чак боље, дозволите Олимпијском комитету Русије организацију на најбољи могући начин. Имамо инфраструктуру, имамо могућности, имамо искуство. Имамо и жељу. Зашто не? Ми још једном пружамо руку помоћи Европи и ми можемо да их спасемо“, истакао је Свишчев.
Олимпијска застава - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
СПОРТ
И даље траје олимпијска хајка на Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала