Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Помоћ Војске Србије у обезбеђењу воде на Пештеру /фото/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEЦистерна са водом Војске Србије
Цистерна са водом Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
На молбу председника општине Сјеница, припадници Војске Србије су од суботе ангажовани на обезбеђењу пијаће воде за потребе мештана села на Пештерској висоравни.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У ову сврху Војска Србије је ангажовала три ауто-цистерне, укупног капацитета од 13.000 литара воде, стварајући тако услове за сигурно снабдевање локалног становништва и напајање стоке којој је због суше претило угинуће, саопштило је данас Министарство одбране.
Током викенда припадници Војске Србије су допремали воду и допуњавали бунаре и цистерне у селима Биоц, Буђево, Долићи, Карајукића Бунари, Остра и Расно, а на терену ће остати док год за тим буде било потребе.
Претходно је, ради стварања услова за напајање стоке у селима на Пештерској висоравни, Војска Србије ангажовала инжињеријску радну групу која је, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње, овог месеца вршила радове на ископавању нових и уређењу и чишћењу постојећих појила за стоку.
Војска Србије је тако и овога пута показала да је увек спремна да пружи помоћ грађанима када је то неопходно, а у овом крају је више пута помагала изградњом путева и водовода, рашчишћавањем снежних наноса, водоснабдевањем и пружањем здравствене заштите мештанима најудаљенијих села, наведено је иу саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала