- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

"Северни ток 2" може да задовољи све потребе Европе

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Гасовод "Северни ток 2" спреман је да задовољи потребе Европе у сфери енергетике, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

"Наравно, "Северни ток 2", који је потпуно спреман да надокнади оно што је потребно, да задовољи потребе за овом врстом горива. Једноставно је затворен из политичких разлога“, рекао је министар током заједничког конференција за новинаре са председником Уганде Јоверијем Мусевенијем.

Он је напоменуо и да је, упркос томе што су испоштовани сви прописи ЕУ током изградње, Европска комисија ретроактивно усвојила је директиве које успоравају завршетак пројекта.
По речима Лаврова, прича да Русија користи гас као оружје није нова, док је сама ЕУ учинила све да ограничи капацитет још једног руског пројекта - "Северног тока 1".
Он је истакао да Запад још увек не може да разјасни Русији статус турбине која је ремонтована у Канади за "Северни ток".
"Сада се надувава прича са сименсовим турбинама, које су биле на редовном одржавању у Канади, а које Канада није хтела да врати. Тада је Сименс, уз подршку немачке владе, успео да их врати, али нико не може у документима да нам објасни какав сада статус, пре свега, има ова турбина и друге турбине које морају да се редовно одржавају у Канади“, рекао је руски министар на конференцији за новинаре.
Самит ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СВЕТ
Постигнут договор у ЕУ о смањењу потражње за гасом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала