- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шмит одбио да говори у Федералном парламенту у Сарајеву, нема времена

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристијан Шмит
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Кристијан Шмит, такозвани високи представник за Босну и Херцеговину, захвалио се данас заступницима у Федералном парламенту у Сарајеву на позиву и информисао их да се не може обратити на сутрашњој седници због раније преузетих обавеза.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Данас је дневни ред седнице Представничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине проширен тачком која се тиче планираних одлука високог представника у вези са изборном реформом.
Клуб посланика СДА тражио је од председавајућег дома Мирсада Заимовића да упути позив Шмиту са захтевом да се на дводневној седници, која је у току, обрати посланицима и образложи информације које су се појавиле у јавности последњих дана, а које се тичу измена Устава ФБиХ и наметања Изборног закона БиХ.
Заимовић је то и урадио и послао Шмиту позив да присуствује седници или да се писмено изјасни о својим плановима. Он је данас на седници дао одговор који је стигао.
"Звали су из кабинета господина Шмита. Они су добили позив, уредно га примили. Уважавајући значај парламента, господин Шмит је итекако свестан значаја парламента у једној држави, и сам је био парламентарац, али због околности везаних за овај случај и других обавеза које је имао он неће моћи доћи сутра на седницу парламента у термину у којем је позван. Дакле, не може доћи сутра. Изразио је спремност за сарадњу у некој другој прилици. То је један дипломатски одговор који смо добили. Наравно из ОХР-а прате развој ситуације и оно што ми радимо. Добили смо један пристојан и дипломатски одговор", рекао је Заимовић.
Јавност од високог представника још од прошле седмице очекује одговоре и било какво објашњење о нацрту измена изборног закона које је припремио. Али, Шмит избегава да изађе у јавност с прецизним информацијама и допушта различите шпекулације, пише „Кликс“.
Протест Бошњака у Сарајеву против Шмита - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РЕГИОН
Велики протест у Сарајеву: Бошњаци устали против Шмита, траже да поднесе оставку
Застава Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РЕГИОН
Маске падају: Ујединили се исламска заједница и грађанисти у Сарајеву – увод у дезинтеграцију БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала