- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шта чека Америку: „Доктор Пропаст“ упозорава на црне дане

© AP Photo / Kin CheungРубини за Спутњик: Нема рецесије у 2020. години
Рубини за Спутњик: Нема рецесије у 2020. години - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Економиста Нуријел Рубини, познатији као „Доктор Пропаст“, упозорава на предстојећу тешку рецесију, у тренутку када америчка влада покушава да се избори са највишом стопом инфлације у последње четири деценије.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Мислим да постоји много разлога зашто ћемо имати опаку рецесију, као и дужничку и финансијску кризу", рекао је Рубини за Блумберг, преноси РТ.
Америчка економија је у периоду стагфлације (низак раст и висока инфлација), док су односи дуга "историјски високи", објаснио је Рубини, сугеришући да се исто односи и на друге развијене земље широм света.
"Идеја да ће ово бити кратко и плитко је потпуно варљива", додао је он.
Рубинија, професора Универзитета у Њујорку и извршног директора компаније "Рубини Макро Асошијетедс", Волстрит је назвао "Доктор Пропаст" због предвиђања финансијске кризе из 2008. и 2009. године.
Економисти расправљају о томе да ли ће рецесија погодити америчку економију ове године, док Федералне резерве покушавају да обуздају растућу инфлацију повећањем референтне каматне стопе.
Инфлација у САД је у јуну достигла 9,1 одсто, што је највиша стопа у више од 40 година.
Америчка министарка финансија Џенет Јелен раније је демантовала да је америчка економија у рецесији, рекавши да нација уместо тога пролази кроз "неопходно и одговарајуће" успоравање.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала