- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Учестали напади мајмуна у Јапану, повређене 42 особе

© AFP 2023 / Mladen AntonovМакаки мајмуни на Тајланду
Макаки мајмуни на Тајланду - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Приликом агресивних напада мајмуна у јапанском граду Јамагучи повређене су 42 особе, због чега је полиција прибегла коришћењу пиштоља за смиривање, пренео је Гардијан.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Јапански макаки, врста мајмуна која све чешће напада становништво Јамагучија, важи за штеточину овог поднебља јер групе често нарушавају усеве, упадају у куће и остављају штету иза себе.
Талас напада мајмуна у Јамагучију на западу земље био је необичан, при чему су одрасли и деца задобили ране, укључујући огреботине и угризе.
„Цео град Јамагучи је окружен планинама и није реткост видети мајмуне. Али ретко је видети оволико напада у кратком временском периоду“, рекао је градски званичник из пољопривредног одељења.
Повреде су до сада биле углавном благе, али власти се окрећу пиштољима за смиривање након што замке које су поставиле нису успеле да ухвате ниједног од мајмуна.
„У почетку нападима су били изложени само деца и жене. Недавно су на мети били и старији људи и одрасли мушкарци“, рекао је званичник.
Напади мајмуна у Јамагучију пријављени су 8. јула, а полиција није успела да ухвати ниједног од нападача.
Мајмун - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Мајмуница надјачала мајмуна: Велика промена у чопору после седам деценија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала