- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Зашто запослени дају отказ упркос доброј плати?

CC0 / Pixabay / Отказ
Отказ - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Послодавци некада мисле да висока плата „решава све“, али се испоставило да није баш тако.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Директори се понекад запитају зашто им одлазе чак и најбољи радници, када имају врхунске услове, плату изнад просека, стални радни однос, годишњи одмор по плану“.
Ово су неки од разлога.
Шта се дешава када се добро плаћени радници затрпавају послом? Дође тренутак када они схвате да висока плата више није вредна здравља и сагоревања на послу, па зато често одустану. Форсирање радника је углавном контрапродуктивно и на дуже стазе – штети послодавцу. Истраживања су показала да продуктивност у раду пада ако се ради више од 50 сати недељно.
Сваки запослени воли да чује лепу реч, да добије похвалу или награду за допринос фирми, а ако то изостане или ако раднике превише узимате здраво за готово – врло је могуће да ће потражити бољу пословну прилику, на другом месту.
Битно је да уважите приватне обавезе својих радника, али и да испуњавате дата обећања. Ако се дата реч занемари, радници стичу утисак да их не поштујете и да ће тешко напредовати на датом радном месту. Такође, имају пољуљано осећање везано за посао и фирму у којој раде ако виде како се промовишу људи који тај вид напредовања не заслужују.
Мимо тога, радници се неретко одлуче за отказ ако су им слабе шансе за унапређење знања и вештина. То се посебно односи на најталентованији кадар, који тежи вишим циљевима, жељан учења, нових изазова и идеја, преносе београдски медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала