- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Америчка амбасада: Шокирани смо и згрожени изјавом Изетбеговића

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАмеричка застава
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Америчка амбасада у БиХ оштро је осудила изјаве лидера Странке демократске акције Бакира Изетбеговића који је индиректно претио ратом када је изјавио да су се Бошњаци "пребројали" и да су свесни своје војне снаге.
У објави на Твитеру Амбасаде САД стоји да су "шокирани и згрожени" запаљивим коментарима Бакира Изетбеговића.
"У 2022. години грађани БиХ заслужују боље од лидера који позивају на етничке поделе и подстичу етничке напетости. Грађани БиХ заслужују лидере који ће радити на општем добру и доносити тешке одлуке неопходне да БиХ осигура своје место у евроатлантској заједници народа. Истинска посвећеност сарадњи и компромису а не имплицитној претњи прибегавањем насиљу, потребни су за решавање проблема ове земље који се погоршавају", наводи се у изјави.
Амбасада је реаговала на Изетбеговићев иступ на предизборној трибини СДА у месту Хаџићи поред Сарајева где је изјавио да Бошњаци имају припремљен одговор "за не дај Боже".
"Пребројали смо се. И колико ловаца имамо, и колико младих људи, и колико имамо инструктора на дроновима, и тако даље. Нећу даље, али само да знате", казао је Изетбеговић.
Из опозиције су му одмах одговорили да непримерено хушка на рат, а у бројним реаговањима политичара из Републике Српске превладале су оцене да то чини само због избора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала