- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Докторанди Учитељског факултета у Београду имају најбољи пројекат за унапређења образовања на свету

© Tanjug / RADE PRELICОсмаци стижу на полагање завршног испита
Осмаци стижу на полагање завршног испита - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Тим студената докторских студија Учитељског факултета Универзитета у Београду освојио је прво место у конкуренцији од 137 тимова на Светском такмичењу у креирању будућности образовања које је одржано у Кини, саопштио је тај факултет.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Тема такмичења била је примена иновативних метода у образовању заснованих на новим технологијама.
Тим са Учитељског факултета Универзитета у Београду чиниле су Јелица Ристић (Методика наставе информатике и рачунарства), Марија Воркапић (Методика наставе математике), Сања Чомић (Методика наставе физичке културе), Љиљана Бојанић (Методика наставе природе и друштва) и Дуња Богићевић (Методика наставе српског језика и књижевности).
Такмичење је организовано у сарадњи Унесковог института за информационе технологије у образовању и Универитета у Пекингу који се рангира као један од најбољих педагошких универзитета у Кини, а према Шангајској листи је међу првих 100 најбољих универзитета у свету.
Кроз пројекат „The Empowered Teachers for META Future“, заједничким трудом и вишемесечним радом, тим докторанада осмислио је концепт примене метаверса и вештачке интелигенције прилагођен потребама српског образовног система, пренео је РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала