- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Глобални играч из Србије преузео компанију из Бањалуке која ради с клијентима из Силицијумске долине

© Фото : Teresa HowesКомпјутер
Компјутер - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
„ХТЕЦ Груп“, која има канцеларију и већ две године успешно послује у Бањалуци, аквизирала је компанију „Веј Севен“, која своје услуге пружа клијентима из Силицијумске долине и Европе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Глобална компанија за консалтинг, софтверско инжењерство и развој дигиталних производа, ХТЕЦ саопштила је да ће овом аквизицијом технолошке компаније „Веј Севен“ додатно оснажити свој тим у Бањалуци и приближити се бројки од 200 запослених.
Оцењено је да је постигнути договор резултат заједничке визије обе компаније, али и потенцијала који доноси рад на најизазовнијим пројектима за светске стартапе и корпорације.
Према речима директора инжењерства и „ХТЕЦ“ канцеларије у „Бањалуци“Бојана Шукала циљ је да постану најбоља технолошка компанија у Југоисточној Европи, али и шире.
„ХТЕЦ је пришао тиму „Веј Севен“ јер смо препознали да компанија негује вредности сличне нашима, које се огледају у томе да нам је на првом месту задовољство и напредак запослених. Поносни смо што уједињујемо најбоље инжењере у домену финансијских технологија и што се наше експертизе савршено уклапају и надопуњују те очекујемо још озбиљније светске пројекте у будућности“, рекао је он, преноси Танјуг.
Аквизиција је у много чему важна за „Веј Севен“ јер њиховим ај-ти стручњацима отвара могућности за рад са некима од најзанимљивијих компанија на светском нивоу.
Генерални директор и један од оснивача „Веј Севена“ Горан Гашић рекао је да су пажљиво разматрали прилику и предности које она може донети њиховом пословном екосистему, партнерима, клијентима, колегама и запосленима.
„Сигуран сам да смо донели праву одлуку удруживши снаге и таленте са „ХТЕЦ групом“. Наша заједничка жеља је да обновимо инжењерски потенцијал Бањалуке и уздигнемо га на ниво који је имала пре 90-их, када је само компанија „Чајевец“ запошљавала преко 2.000 инжењера“, рекао је он.
Додао је да добра академска основа постоји, да су ту паметни и способни млади људи који желе да остану у свом граду.
„На нама је да изградимо најмодернији ИТ центар Источне Европе на који ћемо сви бити поносни“, рекао је он.
Две компаније ће наставити да пружају инжењерске услуге клијентима широм света, ослањајући се на иновативност, креативност и инжењерско искуство из Силицијумске долине које је ХТЕЦ, али и „Веј Севен“, и до сада имплементирао радећи са најмодернијим светским организацијама.
„ХТЕЦ Груп“ је глобална компанија основана у Београду, са седиштем у Сан Франциску и локалним представништвима у САД, УК, Холандији, Шведској, Словенији и 16 технолошко-развојних центара у Југоисточној Европи.
„ХТЕЦ“ тимови експоненцијално расту па у региону тренутно имају преко 1.700 запослених.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала