- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Изетбеговић прети пребројавањем, ловцима и дроновима; Реаговања из Српске

© AP Photo / Darko VojinovicБакир Изетбеговић
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Порука председника СДА Бакира Изетбеговића са страначког скупа у Хаџићима где је рекао да су се муслимани пребројали изазвала је бројна реаговања у Републици Српској, али и БиХ.
„Пребројали смо се. И колико ловаца имамо и колико има младих људи и колико имамо инструктора на дроновима и тако даље“, управо је то Изетбеговић поручио на страначком скупу у Хаџићима, а из Републике Српске су стигли оштри одговори.
Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је Изетбеговићу да Србе нико неће пребројавати, па ни муслимани, али треба да знају да нас је довољно.
Он је истакао да је „оно што слушамо посљедњих дана од муслимана из Сарајева удар на мир и стабилност, једнако као и Шмитов нелегални и антидејтонски долазак и понашање у БиХ“.
Отворене претње Бакира Изетбеговића о „дроновима и пребројавању у случају најгорег сценарија“ представљају најбруталнију провокацију и напад на мир и стабилност БиХ, у коју се председник СДА толико заклиње, изјавио је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Изјава лидера СДА Бакира Изетбеговића о пребројавању је апсолутно неадекватна и непотребна порука свим грађанима БиХ, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.
Саветник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић истакао је да Бошњаци у БиХ не престају мислити о рату и о остварењу свог ратног циља – БиХ у којој нема Срба и Хрвата.
Ковачевић је навео да то још једном потврђује изјава лидера СДА Бакира Изетбеговића о војној снази БиХ у случају „најгорег сценарија“.
Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је лидер СДА Бакир Изетбеговић ментално и даље у рату, што потврђује и његова ратнохушачка изјава да су Бошњаци пребројани.

Стевандић је рекао да је Изетбеговић само слика и прилика комплетног бошњачког политичког мисаоног склопа.
Потпредседник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић оценио је да руководство Српске остаје опредељено за мир, дијалог и разговор са свим људима за разлику од представника политичког Сарајева, који су спремни да уз подршку дела међународне заједнице жртвују мир ради остваривања политичких циљева из деведесетих година.
Огласио се и потпредседник ПДП-а и посланик у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак.
„Изетбеговићева изјава да су у Федерацији БиХ пребројани ловци и млади људи који се могу наоружати је превршила сваку меру и сваку границу нормалног понашања у политици“, рекао је он.
Из Наше странке су, између осталог, саопштили да „једино што Бакир Изетбеговић рачуна су гласови“.
„Зато, као и сваку кампању прије ове користи ратну реторику јер ништа друго не може ни понудити. Неће још дуго јефтино куповати гласове. Једино пребројавање је у октобру, и СДА ће изгубити. Наредне године бићемо спремни за пожаре, и за све остало, без СДА“, истиче се у саопштењу.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
РЕГИОН
Додик: Србе нико неће пребројавати, али треба да знају да нас има довољно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала