- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Изложба о Александру Дубчеку у Београду

© Sputnik / Јуриј Абрамочкин / Уђи у базу фотографија"Прашко пролеће" у Чехословачкој
Прашко пролеће у Чехословачкој - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Изложба „Александер Дубчек – хуманиста, демократ, Европљанин“ биће отворена 28. јула у 19 часова у београдској „Галерији `73“, и трајаће до 6. августа саопштили су организатори.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Аутори изложбе су Иван Лалуха, Павол Полак и Јозеф Шкултети, а приликом њеног ортварања биће одржана и промоција књиге „Александар Дубчек из погледа светских политичара и личности“, чији су уредници Шкултети, Јозеф Мазар и други.
Дубчек (1921-1992) је био комунистички руководилац и главна личност неуспелог покушаја либерализације друштва у Чехословачкој, названог „Прашко пролеће“ 1968. године, које је заустављено брзом војном интервенцијом снага Варшавског пакта.
Изложба у „Галерији '73“ се организује у сарадњи са Удружењем Словачких великана из Словачке и Архивом Војводине, преноси Танјуг.
Александар Дубчек и Михаил Горбачов - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
РУСИЈА
У Нижњем Новгороду отворена спомен плоча у част словачког политичара Александра Дупчека
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала