- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Николине речи „најежиле“ Србију: Важно је да играте за своју земљу

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Никола Јовић, 19-годишњи српски кошаркаш који је драфтован у Мајами у интервјуу за сајт НБА говорио је о томе да је изузетно поносан на српско порекло и да му је од велике важности да игра за репрезентацију.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У Америци кажу да се у њему крије велики играч, челници Мајамија били су изузетно срећни након драфта, а млади Никола Јовић наставља да одушевљава и понашањем ван терена.
Талентовани 19-годишњак налази се на ширем списку Светислава Пешића, селектора кошаркашке репрезентације Србије за Европско првенство и квалификације за Светско првенство наредне године.
Потпуно заслужено је Јовић међу играчима који би требало да носе национални дрес, а његов однос према репрезентацији објаснио је и Американцима.
„Ја сам из Београда, из Србије, ту сам провео свој читав досадашњи живот. Осећам свој град и срећан сам што могу га да представљам у НБА. Одрастао сам гледајући српску кошаркашку репрезентацију, која има заиста велики значај у нашој земљи. Важно је да играте за своју земљу и свој народ, тада вас сви гледају. А када успете још и да освојите медаљу за своју земљу, то је нешто посебно“, рекао је млади српски кошаркаш и одржао лекцију о патриотизму.
Прогнозе су да ће Јовић блистати у Мајамију, а до тада може да буде од велике помоћи Србији која најпре игра квалификације за Мундобаскет, 25. августа против Грчке у Београду, а потом и три дана касније у гостима против Турске.
Евробаскет одржава се од првог до 18. септембра у Прагу, а српски тим састаје се са Израелом, Холандијом, Финском, Пољском и Чешком.
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
СПОРТ
Четворица браће ће играти против Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала