- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Предлог са Крима: Проширити специјалну операцију на Одесу и Николајев

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКрим, поглед на Јалту
Крим, поглед на Јалту - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
Пратите нас
Шеф кримског парламента Владимир Константинов предложио је да се прошири географија у јужном правцу специјалне војне операције у Украјини на Одесу.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Сматрам да географија специјалне операције у јужном правцу треба да буде проширена на Николајев и Одесу. Такође треба да буду ослобођени Дњепропетровск и Харков. То су руски градови и није им место у нацистичкој Украјини“, рекао је Константинов за Спутњик.

Како је додао, ослобађањем тих региона биће осигурана безбедност граница, а такође ће бити стављена тачка на планове НАТО-а да се учврсти у Црноморском региону.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Бродови Црноморске флоте у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2022
РУСИЈА
Нови доказ оправданости операције: Кијев „припретио“ да ће уништити руску флоту и освојити Крим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала